איך כדאי להתגרש?

איך כדאי להתגרש?

בכל פעם שנכנסים למשרדנו לקוחות המבקשים לשכור את שירותינו במסגרת הליך גירושין, אנו נשאל אותם שאלה מאוד פשוטה – "איך אתם רוצים להתגרש? ברוב המקרים, לקוחותינו יבקשו להתגרש בזריזות וביעילות, כדי להמשיך הלאה בחייהם ולפתוח דף חדש בהקדם. מנגד, ישנם לקוחות שלעיתים מבקשים לצאת למלחמות, לעיתים בצדק ולעיתים לא.

אנו סבורים שאפשר להתגרש בקלות, אך לשם כך כדאי לפעול במספר דרכים מקבילות. במאמר זה נסביר איך כדאי להתגרש, בהתאם לניסיוננו כעורכי דין גירושין, כדלקמן:

קודם כל – לקבל ייעוץ משפטי מוסמך

אחת התופעות שבהן אנו נתקלים כעורכי דין משפחה, היא שאנשים בהליך גירושין מקבלים מגוון רחב של עצות שגויות מכל מיני "יודעי דבר" או אנשים שחוו הליך גירושין. לא פעם אנו מקבלים למשרדנו לקוחות שמשוכנעים שהדין קובע דבר מסוים, למרות שלמעשה הוא קובע דבר שונה. למה? משום שאותם לקוחות קיבלו כבר עצה מיודע דבר לכאורה. זו, למעשה, אחת הטעויות הקשות ביותר במסגרת הליך גירושין, לקבל עצות לא מוסמכות.

לכן, ההמלצה הראשונה שלנו היא: במידה ואתם מעוניינים להתחיל בהליך גירושין, הימנעו מקבלת עצות אחיתופל מיודעי דבר בעיני עצמם. פשוט פנו למקור – דהיינו – לעורך דין גירושין בעל הסמכה, ידע וניסיון בתחום דיני המשפחה ובפרט בתחום הגירושין.

לנהוג באדיבות ובכבוד עם הצד השני

אם אתם שואלים אותנו כיצד כדאי להתגרש, הרי שהכלל השני לאחר קבלת ייעוץ משפטי, הוא לנהוג בכבוד עם בן או בת הזוג שלכם. מלחמה לא תוביל אתכם לשום מקום וגם אנטי לא יוביל אתכם לשום מקום מועיל, אלא להיפך. כבוד, הערכה והבנת הצרכים של בן או בת הזוג יובילו לגירושין מהירים, יעילים ומכבדים. לכן, אל תשכחו שלא מתגרשים מאויב, אלא מאדם שעמו הקמתם משפחה. לכן, נהגו בהתאם – זה רק יסייע לכם.

לא לשכוח מדוע אתם רוצים להתגרש

עוד טיפ שנוכל לתת כתשובה לשאלה איך כדאי להתגרש, הוא הטיפ הבא – לא לשכוח למה אתם רוצים או רוצות להתגרש. בתור עורכי דין לגירושין, אנו נתקלים לצערנו לעיתים בבני זוג שלאחר שנים רבות שהם כבר לא חיים ביחד, הם עדיין מנהלים הליכי גירושין ארוכים וקשים. במקרים כאלו, לא ניתן להתעלם מהעובדה שלפיה שני בני הזוג פשוט שכחו מדוע הם רצו להתגרש.

ברור כי בני זוג רוצים להתגרש כי לא טוב להם ומשום שהם מאמינים שמגיע להם טוב יותר והם גם צודקים. לכן, כאשר זוכרים את סיבת הגירושין וזוכרים כי המטרה היא בסופו של דבר לפתוח דף חדש בחיים, אזי ההליך המשפטי באופן טבעי יתקצר ויתייעל. לעומת זאת, כאשר שוכחים את המטרות הללו, אזי מתחילה הבעיה.

ללכת לגישור:

אם אתם רוצים להתגרש בצורה נכונה ויעילה, עוד טיפ שנוכל להציע לכם, הוא לפנות להליך גישור. בניגוד להליך משפטי, תפקידו של המגשר אינו להכריע בשאלה מי מבני הזוג צודק בטענותיו. תפקידו של המגשר, להביא את בני הזוג לידי הסכם פשרה שיהיה לרווחת בני הזוג ובהסכמתם.

הליך גישור הוא גם הליך מהיר יותר וזול בהרבה מאשר ניהול הליך משפטי בתחום הגירושין. הליך גישור אינו כולל חקירות נגדיות פולשניות, בקשות מתריסות והכפשות כפי שנהוג לעשות במסגרת הליכים משפטיים. הליכי גישור נערכים באווירה נעימה בהרבה, פורמאלית פחות, שתכליתה לאפשר לבני הזוג לקיים שיג ושיח חופשי וראוי וכל זאת כדי להגיע בסופו של דבר להסכם גירושין.

לכן, כדאי מאוד להתגרש באמצעות סיוע ממגשר גירושין, דהיינו – באמצעות פניה להליך גישור.

גם לנהל משא ומתן ישיר זו אופציה:

אומנם גישור הוא הליך מצוין למתגרשים. אך אין בו תחליף למשא ומתן ישיר בין בני הזוג. כך שאם אתם רוצים להתגרש בצורה נכונה, הרי שעוד אפשרות לעשות זאת, היא באמצעות עריכת הסכם גירושין ישיר בין בני הזוג, שיהיה תולדה של משא ומתן ישיר.

לקיים משמורת משותפת:

הנפגעים העיקריים מהליך הגירושין הם לא בהכרח בני הזוג, אלא הילדים המשותפים שלהם. מחקרים רבים מעידים כי הליך גירושין פוגע במידת האמון של הילדים בתא המשפחתי וכן בביטחון העצמי של הילדים. לכן, אנו סבורים כי במסגרת הליך גירושין כדאי להגיע להסדר אשר יטיל על ההורים משמורת משותפת על הילדים המשותפים. משמורת משותפת היא משמורת שבמסגרתה בני הזוג מנהלים משמורת שווה על ילדיהם. האחרונים נהנים באופן שווה מנוכחות ההורים ומבילוי עמם ובכך הפגיעה בילדים פוחתת בהרבה.

מאמרים נוספים:

דילוג לתוכן